5 λόγοι που το ιατρείο παροχής αισθητικών υπηρεσιών χρήζει social media marketing

Με περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα κάθε μήνα, τα social media ακόμη και σήμερα δεν είναι μια τάση που περνάει. Τα social media είναι ένα από τα πιο αποδοτικά και προσιτά εργαλεία marketing στο διαδίκτυο για ιατρεία κάθε μεγέθους και ειδικότητας.

Ακόμη και σήμερα τα ιατρεία που παρέχουν υπηρεσίες αισθητικής, δεν έχουν μεγάλους προϋπολογισμούς για ενέργειες marketing. Ωστόσο, ο κόσμος του Διαδικτύου προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα ιατρεία, ανεξάρτητα από το μέγεθος, τον προϋπολογισμό ή την τοποθεσία τους.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε τα σχετικά κανάλια για να τοποθετήσετε το ιατρείο σας online. Τα άλλοτε παραδοσιακά κανάλια marketing μπορεί να σας κοστίσουν μια περιουσία και ίσως να είναι επιζήμια.

Τα social media δεν είναι μόνο οικονομικά αποδοτικά αλλά προσφέρουν επίσης ευρύτερη εμβέλεια και μεγαλύτερη ταχύτητα διάδοσης του "μηνύματος" σας.

Επιπλέον, υπάρχουν τεράστιες ανταμοιβές για το ιατρείο σας που καθιστούν το social media marketing "σωστό". Στο άρθρο μας αυτό θα ανακαλύψετε γιατί το social media marketing είναι σημαντικό για την επιτυχία και την ανάπτυξη του ιατρείου σας.

1. Σε βοηθά να "συνδεθείτε" με το κοινό - στόχο σας

Ένας από τους καλύτερους λόγους να προωθήσετε το ιατρείο σας μέσω των social media είναι ότι το κοινό-στόχος σας ξοδεύει χρόνο σε αυτά τα media.

Δεν είναι μόνο το κοινό-στόχος σας στα κοινωνικά μέσα, αλλά υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι οι περισσότεροι ελέγχουν καθημερινά ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Η αφοσίωση του κοινού-στόχου σας θα είναι εύκολη εάν δραστηριοποιείτε στις ίδιες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπου ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους. Με άλλα λόγια, μην κάνετε τους πιθανούς ασθενείς να έρχονται σε σας - φτάστε σε αυτούς!

socialmediastat

Συνήθως, οι άνθρωποι δεν έρχονται στα social media με την προσδοκία ότι θα τους προωθήσουν κάτι. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι χρήστες δεν ακολουθούν και αλληλεπιδρούν με τις αγαπημένες τους εταιρείες εδώ.

Στα social media έχετε τη δυνατότητα να δείξετε μια διαφορετική πτυχή του επαγγελματικού σας προφίλ, να έρθετε πιο κοντά με τους δυνητικούς αλλά και υφιστάμενους ασθενείς σας, να μοιραστείτε εμπειρίες και φυσικά να τους εξοικειώσετε με αυτό που κάνετε..δημιουργόντας εμπειρίες, διεγείροντας τις αισθήσεις τους.

2. Βελτιώνει το "brand" σας

Όταν ένας νέος ασθενής ακούει την ύπαρξη του ιατρείου σας, τί ελπίζετε να πεί για σας; Μια θετική εικόνα είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσετε ότι το ιατρείο σας έχει καλή φήμη στους ασθενείς. Τα social media σας βοηθούν να χτίσετε αυτή την αξιοπιστία.

Εάν το ιατρείο σας δεν έχει ισχυρή παρουσία στα social media στο σημερινό ψηφιακό κόσμο, ίσως δεν υπάρχεται για πολλούς δυνητικούς ασθενείς. Δεν θα θέλατε να είναι δύσκολο να βρεθεί η διεύθυνση του ιατρείου σας ή να βρίσκεστε μακριά από όπου συχνάζουν οι πιθανοί ασθενείς σας. Παρομοίως, δεν πρέπει να περιορίζετε την παρουσία του ιατρείου σας στα social media ή να διαχωρίζεστε από τις διαδικτυακές τοποθεσίες που "συχνάζουν" οι πιθανοί ασθενείς. Πρέπει να είστε βέβαιοι να δημιουργήσετε links μεταξύ του ιστότοπού σας και των social media. Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από και προς τα προφίλ των κοινωνικών μέσων σας σημαίνει νέες ευκαιρίες ασθενών.

Όσο περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τo ιατρείο σας στο διαδίκτυο, τόσο πιο γρήγορα θα επικοινωνήσουν με σας.

Οι ασθενείς έχουν την τάση να αναζητούν ειδικούς για να χειριστούν τα συγκεκριμένα προβλήματα τους. Λάβετε αυτό υπόψη κατά την εφαρμογή των ιδεών σας περί social media marketing

3. Βελτιώνει τη φήμη σας στο διαδίκτυο

Η φήμη σας είναι το πώς αντιλαμβάνονται το ιατρείο σας στο μυαλό τους οι ασθενείς σας. Μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια για να δημιουργηθεί μια θετική φήμη.

Ωστόσο, μια ισχυρή web-based φήμη είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του ιατρείου σας, δη αν παρέχετε υπηρεσίες αισθητικής ιατρικής. Οι ασθενείς ενδέχεται να θυμούνται ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, αλλά είναι πιθανό να συσχετίζουν τα ιατρεία με τη φροντίδα και τη συμπόνια τους. Ένα μικρό λάθος μπορεί να δημιουργήσει μια λανθασμένη εντύπωση για το ιατρείο σας στο μυαλό των ασθενών σας. Το social media marketing βοηθά τα νέα και μικρά ιατρεία να τοποθετηθούν στην αγορά και να χτίσουν μια πιο ισχυρή φήμη.

Μέσω αποτελεσματικών αναρτήσεων στα social media, μπορείτε να δημιουργήσετε "τέλειες εμπειρίες" ασθενών που θα προσθέσουν στη φήμη σας. Θυμηθείτε, μια θετική φήμη στο διαδίκτυο δεν θα σας βοηθήσει μόνο να προσελκύσετε περισσότερους ασθενείς. Θα σας βοηθήσει επίσης να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας και να χαρίσετε μια ανώτερη εμπειρία στον ασθενή.

4. Το κάνουν και οι ανταγωνιστές σας

Σε μια τόσο έντονα ανταγωνιστική αγορά όπως αυτή της ιδιωτικής υγείας, δεν είναι επιλογή σας πλέον να αγνοείται την ιδέα του social media marketing. Μια γρήγορη ανάλυση ανταγωνιστών θα σας πει πόσοι απο αυτούς επιλέγουν τα social media.

Το trick είναι να το κάνετε καλύτερα από ό, τι το κάνουν. Τα social media προσφέρουν επιλογές για να πειραματιστείτε με το branding και να διαφημίσετε τις μοναδικές σας υπηρεσίες.

Η δουλειά σας είναι να κάνετε ένα σχέδιο social media marketing που να ταιριάζει με την ιδεολογία και τους στόχους σας, να προσελκύει περισσότερους ασθενείς και να μην ξεπερνά τον διαθέσιμο προϋπολογισμό σας.

5. Σας βοηθά να αναδείξετε την ειδοποιό διαφορά σας όπου κι αν είναι η έδρα σας

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να φέρετε συνεπή κυκλοφορία στο website του ιατρείου αισθητικής ιατρικής σας είναι να ενημερώσετε τα social media κάθε φορά που προσθέτετε κάτι νέο στο website σας. Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων παρέχουν την ευκαιρία να δημοσιεύσετε χρήσιμο και σχετικό περιεχόμενο που αυξάνει την ευαισθητοποίηση σχετικά με το ιατρείο σας και σας τοποθετεί ως ηγέτη σκέψης στην κοινότητά σας.

Η δημοσίευση άρθρων δεν είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσετε μια ηλεκτρονική παρουσία για το ιατρείο σας στα κοινωνικά μέσα.

Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε στις υπάρχουσες συνομιλίες αναζητώντας σχετικές ομάδες σε LinkedIn ή Twitter.

Ξεκινήστε!!!!

Είναι προφανές ότι το social media marketing έχει τα πλεονεκτήματά του, οπότε αν το ιατρείο σας δεν έχει ήδη παρουσία στα σχετικά κοινωνικά δίκτυα, δημιουργήστε τα. Συμπληρώστε τις πληροφορίες της πρακτικής σας και δημοσιεύστε κάποιο ενδιαφέρον περιεχόμενο για να αρχίσετε να προσθέτετε "οπαδούς". Πρέπει να ζητήσετε από τους υπάρχοντες ασθενείς σας να κάνουν "like" και "share" τη σελίδα σας, προκειμένου να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το προφίλ σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα

Name*

Email*

Subject*

Message*

Με συνεχείς προσπάθειες, η σωστή στρατηγική social media marketing θα οδηγήσει σε αυξημένη επισκεψιμότητα, βελτιωμένη SEO και ενισχυμένη εμπιστοσύνη στην ταυτότητα του ιατρείου σας.

Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ MARKETING

H MEDICAL PROMOTION αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που απο το 2004 και για 14+ συνεχόμενα έτη παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις marketing για τον επαγγελματία υγείας, τον ιατρό κάθε ειδικότητας που θέλει να υπερέχει και να ξεχωρίζει.

Ταυτόχρονα, είναι η μόνη στην Ελλάδα που μπορεί να σας εξασφαλίσει πλήρη ανάληψη και διαχείριση του marketing του ιατρείου σας, όποιο και αν είναι το μέγεθος του.

NEWSLETTER

Ενημερωθείτε και εσείς για όλες μας τις νέες υπηρεσίες και προιόντα.

Τηλ. 210 9658 356

Λεωφ. Βάκχου 13,

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη 16672