Πλαστικός χειρουργός: πώς να κάνεις την ιστοσελίδα αποτελεσματικό εργαλείο υιοθέτησης νέων περιστατικών

Για εσάς τους πλαστικούς χειρουργούς, η ιστοσελίδα σς αποτελεί ουσιαστικά τη βιτρίνα του ιατρείου σας. Δυνητικοί ασθενείς δεν θα επισκεφθούν ξαφνικά το ιατρείο σας για να ενημερωθούν για θεραπείες, επεμβατικές ή μη, όπως αγοράζουν κάποιο gadget κ.α. Αντίθετα, οι τεχνολογικά μυημένοι καταναλωτές και ασθενείς σας, σας αναζητούν στο διαδίκτυο.

Όταν βρίσκουν το δικό σας ιατρείο και επιλέγουν να κάνουν το κλικ, θέλουν να μάθουν περισσότερα για τις υπηρεσίες σας.

Αν παραμείνουν για αρκετή ώρα στην ιστοσελίδα σας και τελικά σας πάρουν τηλέφωνο για ραντεβού, εξαρτάται απο την πρώτη εντύπωση που θα κάνει η ιστοσελίδα σας.

Η ιστοσελίδα του ιατρείου πλαστικής χειρουργικής σας πρέπει να διασφαλίζει στον επισκέπτη, τον επαγγελματισμό σας, την ικανότητα σας, το πόσο αποδοτικές είναι οι υπηρεσίες σας, κ.α. Αντίστοιχα, θα πρέπει η ιστοσελίδα σας να τους πείθει, να αντιλαμβάνονται ότι νοιάζεστε και να αναδεικνύει τη φιλικότητα του ιατρείου σας. Εμπιστοσύνη και άνεση είναι σημαντικά όταν επιλέγεις έναν πλαστικό χειρουργό.

Ποιός είναι ο σκοπός της ιστοσελίδας σας;

Δύο σημαντικοί παράγοντες καθιστούν την ιστοσελίδα βασικό στοιχείο του ιατρείου σας:

 1. Πηγή ενημέρωσης τόσο για δυνητικούς όσο και για υφιστάμενους ασθενείς

 2. Η ιστοσελίδα σας αποτελεί βασικό και καταλυτικό εργαλείο marketing

To περιεχόμενο και το εικαστικό της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να προσελκύει τους επισκέπτες της να επικοινωνήσουν με το ιατρείο σας και να μην κάνουν κλικ στην επόμενη ιστοσελίδα συναδέλφου σας.

Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να αξίζει πολλά περισσότερα απο μια ωραία εικόνα. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες στο χώρο της αισθητικής, επενδύουν περισσότερο στο εικαστικό αποτέλεσμα παρά στη λειτουργικότητα και την εμπειρία του ίδιου του χρήστη. Για αυτό, προκειμένου να έχετε μια ιστοσελίδα θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε τρία βασικά πράγματα:

 • ψυχολογία ασθενή

 • αναγνωσιμότητα κειμένων

 • μετατροπή επισκέπτη σε ασθενή

Η ψυχολογία του ασθενή σας προέχει!

Εαν διαχειριστείτε σωστά την ψυχολογία των χρηστών της ιστοσελίδας σας, θα έχετε διανύσει minimum 80% τη διαδρομή για να εξασφαλίσετε νέους ασθενείς.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα εξασφαλίζεται εφόσον έχετε καθορίσει το κοινό-στόχο σας και έχετε κατανοήσει τις ανάγκες. Προσπαθείστε να έχετε γνήσιο περιεχόμενο και αντίληψη της διαδικτυακής σας παρουσίας.

Μετατρέψτε την ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ σας σε ένα αποτελεσματικό και δυνατό εργαλείο marketing

01

Κατασκευή

Δημιουργήστε μια ολοκληρωμένη ιστοσελίδα με περιεχόμενο καλής ποιότητας, στοχεύοντας στην ανιχνευσιμότητα από τις μηχανές αναζήτησης και στο κοινό - στόχο σας.
5

Ανάλυση

Αναλύστε τα δεδομένα της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας με σύγχρονα εργαλεία μέτρησης της απόδοσης της ιστοσελίδας σας.
2

Βελτιστοποίηση

Βελτιστοποιήστε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας προκειμένου να ανιχνεύεται απο τις μηχανές αναζήτησης. Καλύτερο ranking στις μηχανές αναζήτησης συνεπάγεται και περισσότερους νέους δυνητικούς ασθενείς!
6

Μετατροπή

Αυτός είναι και ο βασικός στόχος της ιστοσελίδας σας: μετατροπή του επισκέπτη / χρήστη της σε πραγματικό ασθενή στο ιατρείο σας. Δώστε τους το κίνητρο να επικοινωνήσουν μαζί σας.
3

Links

Δημιουργείστε το δυνατόν περισσότερους συνδέσμους (links) στην ιστοσελίδα σας. Αυτό θα βοηθήσει πολύ στην ανιχνευσιμότητα της ιστοσελίδας σας από τις μηχανές αναζήτησης.
7

Ανανέωση

Εξασφαλίστε τη συντήρηση της ιστοσελίδας σας και την τακτική ενημέρωση του περιεχομένου της. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσετε αλλά και θα βελτιώσετε τη θέση σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
4

Συνδεθείτε

Επικοινωνήστε την αξιοπιστία και τον επαγγελματισμό σας. Τα χαρακτηριστικά σας αυτά θα εξασφαλίσουν την επικοινωνία του χρήστη της ιστοσελίδας σας με το ιατρείο σας!
8

Υποστήριξη απο την Ομάδα

Μη φοβηθείτε και αναθέστε την υποστήριξη της ιστοσελίδας σας σε ομάδα digital marketing experts. Η ιστοσελίδα σας εξάλλου αποτελεί τη βιτρίνα σας σε όλους τους ενδιαφερόμενους για πλαστική χειρουργική.
 

Βάλτε την αναγνωσιμότητα της ιστοσελίδας σας πάνω από την αισθητική του!

Μην κάνετε κάποιο λάθος σε αυτό το στοιχείο. Ο λόγος ύπαρξης του περιεχομένου σας είναι να προβληθεί και να γίνει κατανοητό. Χωρίς αμφιβολία, η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι καλαίσθητη, αλλά ένα απλά ωραίο site δεν σας εξασφαλίζει πωλήσεις. Οι ιστοσελίδες δεν χρησιμοποιούνται μόνο για ενημέρωση των χρηστών ή να αναδεικνύουν την προσωπικότητα σας και να κάνουν εντύπωση.

Ο πρωταρχικός στόχος μιας ιστοσελίδας ενος πλαστικού χειρουργού είναι η μετατροπή κλικς σε νέα ραντεβού στο ιατρείο σας.

Εαν η ιστοσελίδα σας δεν επικεντρώνεται σε αυτό, χάνετε αρκετά δυνητικά έσοδα για το ιατρείο σας.

Πώς μπορεί να βελτιωθεί η ιστοσελίδα ενος πλαστικού χειρουργού;

Οι μηχανές αναζήτησης μπορούν εύκολα να ανιχνεύσουν την ιστοσελίδα του ιατρείου πλαστικής χειρουργικής σας? Οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί αδυνατούν να έχουν σύσταση περιστατικών από άλλες ειδικότητες. Βασική πηγή νέων περιστατικών σας φαίνεται να είναι η ανίχνευση σας απο το διαδίκτυο.

Σε αυτό το σημείο, μπορεί να σας βοηθήσει η υπηρεσία SEO - βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης.

Μέσα απο το SEO μπορείτε να ενισχύσετε σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας σας απο τις μηχανές αναζήτησης. Το να σας βρίσκουν στο διαδίκτυο, αποτελεί βασικό στοιχείο για την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και κατ' επέκταση των ραντεβού του ιατρείου σας. Απο εδώ και πέρα, το εικαστικό της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να καλωσορίζει τους χρήστες και να είναι εύκολο στην περιήγηση.

Τον επαγγελματισμό στην λειτουργία της ιστοσελίδας σας, είναι το πρώτο πράγμα ένας δυνητικός ασθενής σας θα διαπιστώσει ενώ αποτελεί καθοριστικό παράγοντα και για την ενδεχόμενη επικοινωνία του μαζί σας. Εαν για παράδειγμα η ιστοσελίδα σας είναι παλαιότερη 2-3 ετών, επηρρεάζει σημαντικά στην αποτελεσματικότητά της ιστοσελίδας σας.

Η αποτελεσματικότητά της ιστοσελίδας σας είναι καταλυτικό στοιχείο για την marketing στρατηγική σας που θα κάνει τη διαφορά σε σχέση με τους συναδέλφους σας. Και ενδεχομένως να χρειάζεται το δικό της makeover. Το makeover αυτό μπορεί να μην είναι μόνο επιφανειακό αλλά επί της ουσίας...

5 βασικά στοιχεία περιεχομένου που θα πρέπει να έχει ένα αποτελεσματικό website πλαστικού χειρουργού, περιλαμβάνουν:

plasticsurgery stats

 

1. Περιεχόμενο: σχετικότητα και δέσμευση αναγνώστη

Σημαντική είναι η ενημέρωση των χρηστών της σελίδας σας για τις υπηρεσίες που παρέχεται.

 • ενημέρωση για το πλήρες φάσμα των υπηρεσιών που παρέχονται στο ιατρείο σας
 • ο χρήστης μιας ιστοσελίδας πλαστικού χειρουργού, βλέποντας τί άλλες υπηρεσίες - πλέον του κύριου ενδιαφέροντος του - είναι δυνατές, του δημιουργείται και το αντίστοιχο ενδιαφέρον για μελλοντική "αγορά".

Μάλιστα, μερικοί πλαστικοί χειρουργοί κάνουν το λάθος τοποθέτησης λίστας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε μία μόνο σελίδα. Αυτό επιβάλλει στον δυνητικό ασθενή σας να ενημερωθεί άμεσα για πάρα πολλά πράγματα. Αντίστοιχα, σελίδες με περιεχόμενο μεγάλης έκτασης χάνονται και ούτε καν το 25% του κειμένου δεν διαβάζεται.. Το περιεχόμενο σας θα πρέπει να είναι συνοπτικό, φιλικό προς τον χρήστη και να κρατά την προσοχή του επισκέπτη. Κάθε παρεχόμενη υπηρεσία / είδος θεραπείας θα πρέπει να έχει τη δική του μεμονωμένη σελίδα.

Εάν τώρα εξειδικεύεστε σε μια συγκεκριμένη υπηρεσία, χειρουργική θεραπεία κ.ο.κ. κάντε το ξεκάθαρο απο την αρχή.

Επίσης βοηθά πολυ να προβάλλετε προιόντα ή υπηρεσίες πλέον χειρουργικής ή μη παρέμβασης [π.χ. medical spa].

Μια επιτυχημένη ιστοσελίδα πλαστικού χειρουργού θα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • βιογραφικό πλαστικού χειρουργού
 • ξεχωριστές landing pages για θεραπειες και ειδικές προσφορές
 • ενημέρωση περί οικονομικής διαχέιρισης περιστατικών
 • λοιπές extra παρεχόμενες υπηρεσίες, κ.α.

2. Gallery περιστατικών, είναι οι καλύτερες μαρτυρίες ασθενών

Οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί δημοσιεύουν φωτογραφίες περιστατικών πριν και μετά. Είναι όμως αρκετά διακριτό το ΜΕΤΑ στις φωτογραφίες των περιστατικών σας; Δημοσιεύστε πολλαπλές φωτογραφίες περιστατικών μιας και έτσι ενισχύεται η ανάδειξη της εμπειρίας και της ικανότητάς σας. Ταυτόχρονα, δίνει στους ασθενείς τη δυνατότητα να ανιχεύσουν πιο εύκολα έναν ικανοποιημένο ασθενή σας με περιστατικό παρόμοιο με το δικό τους.

Αποφύγετε τα αίματα. Ο στόχος είναι να παρέχεται οπτική πληροφόρηση αλλά ταυτόχρονα το υλικό σας να προκαλεί "συναισθήματα" σε δυνητικούς ασθενείς σας. Ενα καλό παράδειγμα είναι η προβολή ίδιου περιστατικού απο διαφορετικές γωνίες με χρήση καλύτερου φωτισμού και εναλλαγή background. Προσθέστε μια σύντομη επεξήγηση / περιγραφή του περιστατικού και τον τελικό αποτέλεσμα. Όσο πιο σχετικές με το αντικείμενο είναι οι φωτογραφίες του περιστατικού σας, τόσο περισσότερο πείθουν τους επισκέπτες σας... αποτελούν το λεγόμενο "σιωπηλό πωλητή" σας.

3. Landing Pages

Είναι οι σελίδες που μετατρέπουν τους χρήστες της ιστοσελίδας σας δυνητικούς ασθενείς (leads) και τα leads σε πραγματικούς ασθενείς (δηλ. αγοράζουν την υπηρεσία σας. Προκειμένου να κερδίσετε νέους ασθενείς, χρειάζεται να κάνετε τους επισκέπτες της σελίδας σας να επικοινωνήσουν μαζί σας και να κλείσουν ραντεβού. Και αυτό κάνουν οι landing pages.

Οι landing pages είναι συνήθως:

 • φόρμα επικοινωνίας
 • εγγραφή στο blog ή enewsletter σας
 • download κάποιο ενημερωτικό έντυπο, video ή ebook
 • αίτημα για πιο αναλυτική πληροφόρηση
 • προγραμματισμός ραντεβού

Μέσα απο τις ενότητες αυτές θα πρέπει να δίνετε το κίνητρο στο χρήστη της σελίδας σας να προβεί σε μια ενέργεια π.χ. προσφορά, να απαιτείται να δώσουν το email τους προκειμένου να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη προσφορά.

4. Σχόλια / Μαρτυρίες ασθενών

Τίποτα δεν ξεπερνά το λεγόμενο "απο-στόμα-σε-στόμα". Οι μαρτυρίες ασθενών που σας έχουν ήδη εμπιστευθεί είναι καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή σας.
Για αυτό, ένας τρόπος να αναπτύξετε τις πωλήσεις του ιατρείου σας είναι να ενισχύσετε τις online μαρτυρίες σας. Μετράει όχι μόνο η ποιότητα των σχολίων που δέχεστε αλλά και ο αριθμός τους.

Προκειμένου να ενισχύσεται την αξιοπιστία σας, ενδεχομένως να αφιερώσετε και μια ενότητα για ενδεχόμενα βραβεία και προβολή σας σε δρώμενα του κλάδου σας. Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας σας πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί με "φυσικό τρόπο" την αξία σας και την εγκυρότητα σας. Μην προσπαθήσετε να το επιβάλλεται!

5. Blog - δημοσιεύστε χρήσιμο υλικό που προσελκύει τα βλέμματα

Το blog αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την ιστοσελίδα σας μιας και σας εξασφαλίζει:

 • branding ως expert
 • προσέλκυση επισκέψεων και έμμεση πώληση
 • εκπαίδευση ασθενών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες σας
 • βελτίωση SEO ιστοσελίδας

Θέλετε βοήθεια με την αλλαγή της ιστοσελίδας σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα

Name*

Email*

Subject*

Message*


Μιλήστε μαζί μας για τον όποιο προβληματισμό σας..

Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα

Name*

Email*

Subject*

Message*

Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ MARKETING

H MEDICAL PROMOTION αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που απο το 2004 και για 14+ συνεχόμενα έτη παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις marketing για τον επαγγελματία υγείας, τον ιατρό κάθε ειδικότητας που θέλει να υπερέχει και να ξεχωρίζει.

Ταυτόχρονα, είναι η μόνη στην Ελλάδα που μπορεί να σας εξασφαλίσει πλήρη ανάληψη και διαχείριση του marketing του ιατρείου σας, όποιο και αν είναι το μέγεθος του.

NEWSLETTER

Ενημερωθείτε και εσείς για όλες μας τις νέες υπηρεσίες και προιόντα.

Τηλ. 210 9658 356

Λεωφ. Βάκχου 13,

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη 16672